/ Thinkstock/Getty Images
Очакват ни още по-големи горещини от предвиденото до 2022 г.
Годините от 2018 до 2022 ще са белязани с още по-големи горещини, в сравнение с предвижданите досега климатични модели, установи проучване, цитирано от АФП и ДПА.
 
Светът е изправен пред заплахата да влезе в парников период

Колебанията на средната годишна температура са предизвикани от климатичните промени, свързани с човешката дейност. Но те се обуславят и от присъщите "промени на настроението" в климата, които правят прогнозите от година за година по-трудни. За да бъдат те усъвършенствани, учени разработиха нова система, кръстена ProCast (Probabiistic forecast), основана на статистически метод и на съществуващите климатични модели.

Най-красивите места на планетата, които скоро може да изчезнат (ВИДЕО/СНИМКИ)

За периода 2018-2022 г. алгоритъмът предвижда период по-топъл от нормалния и увеличаване на климатичното затопляне, който не е линеен процес.
 

Thinkstock/Getty Images


"Навлизаме във фаза на горещини, предизвикана от естествената променливост на климата, която ще трае най-малко пет години", заяви главният автор на проучването Флориан Севелек от Лабораторията по физическа и космическа океанография към френския Национален център за научни изследвания.
 
ВИЖТЕ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ В СНИМКИ

Според разработката рискът от необикновено високи температури на повърхността на океаните ще бъде също много висок, което ще окаже благоприятна среда за възникването на урагани.
БТА