Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / Gulliver/Getty Images
Проливните дъждове в Албания от понеделник, 26 септември, донесоха редица проблеми в района на северноалбанския град Шкодра, предаде Албанското радио и телевизия (RTSH). Според официалната информация от община Пука, която се намира в централната част на Северна Албания, придошлите реки са причинили значителни щети на селски пътища, мостове, сгради и напоителни канали. Според информация от същия източник са повредени около 80 км пътища. Два от пътищата в района са напълно разрушени, а масивни свлачища има по пътищата Бицай – Блинищ – Крова, както и по всички селски пътища на административната единица. В тази област са повредени още напоителният канал Рас Кужен, мостът на село Джеджан и покривът на местното училище. Лошото време създаде проблеми и в района на Дукагини близо до Шкодра. Заради придошлите реки мостът, който свързва две села в района - село Тет със село Ндърлюсай, е повреден.

В района под Шкодра проливните дъждове през нощта са наводнили няколко хектара земя. Застрашено от наводнение е село Дараджат, тъй като река Буна е отнесла част от насипа и има опасност последният да се срути.

За момента ситуацията в района на Шкодра е под наблюдение, а местните институции са в действие за преодоляване на щетите и предприемане на мерки на място в районите с висок риск от наводнения.
БТА