/ Gulliver/Getty Images
Първият модел на Ферари, който легендарният пилот Михаел Шумахер кара след преминаването си в италианския тим през 1995-та година, бе пуснат в продажба. От британската компания "Джирардо енд Ко", която специализира в продажбата на ретро и спортни автомобили, не разкриват цената на болида, като всеки желаещ да го закупи ще трябва да се свърже лично с компанията.

Продадоха шампионското Ferrari на Шумахер за 5.9 млн. долара (ВИДЕО)

Шумахер печели първите си две титли във Формула 1 с тима на Бенетон, след което е привлечен като суперзвезда от Ферари през 1995 с цел да донесе първа титла на отбора от 1983 година до онзи момент. На 16 ноември 1995 германецът прави първите си 17 тестови обиколки за Ферари с модел 412 T2 през близо две хиляди зрители на клубната база във Фиорана. По-малко от седмица по-късно той кара същия болид и на тестове в Португалия.

Съпругата на Шумахер загатна за състоянието му

В последствие Шумахер кара друг болид през сезон 1996, след което печели пет световни титли с Ферари в периода 2000-2004. През 2018 Ферари прави пълно обновление на шасито, скоростната и спирачната система на колата, както и пребоядисване, като автомобилът е получил сертификат за автентичност от компанията.

Откраднаха снимки на Шумахер от дома му, искат им милион паунда

Заедно с колата, от "Джирардо енд Ко" продават протоколите с времената от двете тестови карания на Шумахер. "Няма нужда да казваме, че за нас е чест да отговаряме за продажбата на тази изключителна и важна кола от историята на Формула. За нас е истинска радост не само да имаме шанса да прекараме време с такава машина, но и да ѝ намерим нов собственик", коментира собственикът на компания Макс Джирардо.
БГНЕС