/ Gettyimages
Британският принц Уилям изрази своя потрес от извършения от нацистка Германия Холокост, в началото на първата официална визита на член на британското кралско семейство в Израел и палестинските територии, предаде Ройтерс.

Принц Уилям в Израел
Gettyimages

Принц Уилям, който е втори по линия на наследяване на трона, положи венец в Залата на паметта в мемориалния комплекс "Яд Вашем", където гори вечният огън, а на пода са гравирани имената на концентрационни лагери и лагери на смъртта.

Принц Уилям в Израел
Gettyimages

"Ужасяващо", каза Уилям, когато разгледа музейната сбирка от обувки, взети от нацистите от евреите в лагер на смъртта, и добави: "Опитвам се да проумея мащаба на това нещо".

Принц Уилям се срещна със сирийски бежанци в Йордания (СНИМКИ)

Принцът също се срещна с двама мъже, избегнали нацисткия геноцид благодарение на британската намеса и изведени като деца от континентална Европа в Англия преди да започне германското нашествие. Двамата поговориха с принц Уилям и благодариха за спасяването си.

Принц Уилям в Израел
Gettyimages

След това британският принц бе приет от израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Принц Уилям в Израел
Gettyimages

По-късно той се срещна и с президента Реувен Ривлин, преди да замине за Яфа и Тел Авив, за да се срещне с младежи, участници във футболен турнир.

Принц Уилям в Израел
Gettyimages

ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ НА ПРИНЦ УИЛЯМ В ИЗРАЕЛ ТУК

По време на визитата си, за която Великобритания казва, че не е политическа, Уилям е запланувал да се срещне също с палестинския президент Махмуд Абас и с палестински младежи в окупирания Западен бряг.
БТА