/ Thinkstockphotos
Преводачка от Федералното бюро за разследване, с достъп до свръхсекретна информация, е заминала за Сирия през 2014 г. и се е омъжила за ключова фигура от редиците на терористичната групировка „Ислямска държава“, разкрива американската телевизия „Си Ен ЕН”.
Даниела Грийн, която е трябвало да разследва екстремиста, е излъгала ФБР къде отива и на всичкото отгоре е предупредила новия си съпруг, че срещу него тече разследване.

Говорят членовете на ИДИЛ (СНИМКИ)

А възлюбеният й не е кой да е, а немският рапър Денис Кушперт, подвизаващ се под псевдонима Десо Дог, който през 2010 година приема исляма и се превръща в ключово лице не само в "Ислямска държава", но и в "Ал Кайда". Смята се, че той е издирван от антитерористичните сили на два континента.

Само няколко седмици след сключването си на брак с Кушперт, Грийн явно е осъзнала ужасната си грешка. Тя се е завърнала в Щатите и след като е била арестувана се е съгласила да съдейства на властите. Тя се е признала за виновна за лъжесвидетелстване и участие в международен тероризъм. В резултат е бил осъдена на 2 години затвор, като миналото лято тя е била освободена.

Връщат ли се главорези на ИДИЛ на Балканите? (ВИДЕО)


Информацията, която излиза наяве чак сега, разкрива смущаващо нарушение на националната сигурност във ФБР - агенция, която си е поставила за задача да изкорени симпатизантите на „Ислямска държава“ от Съединените американски щати.
БГНЕС