/ iStock/Getty Images
Американски съд предяви обвинения в рекет и убийства на 22-ма членове на бандата „MS-13” за поредица от брутални убийства в Лос Анджелис, съобщава „USA Today”.

Когато американският президент Доналд Тръмп говори за проблема с престъпността сред нелегалните мигранти, постоянно се позовава на престъпленията на латиноамериканската престъпна група „MS-13” като една от основните заплахи за американското общество.

Според разследването заподозрените, които са били задържани миналия уикенд, са сред най-жестоките убийци на групата, тероризираща града. Обвинението е построено върху седем престъпления, в които заподозрените са отвлекли жертвите си и са ги убили, като използвали бейзболни бухалки или хладно оръжие.

Две съдебни дела заради новите правила на Тръмп за предоставяне на убежище

В един от случаите нападателите са отвлекли член на конкурентна банда, само защото е изтрил графити с името на бандата „MS-13”. Жертвата е била посечена с мачете. Тялото е било разчленено, а сърцето изтръгнато от гърдите, след което останките са били захвърлени в каньон край града.

Асистентът за връзка на Федералното бюро за разследване (ФБР) в Лос Анджелис, Пол Делакорт, нарече престъплението "убийство със средновековна жестокост". Той добави, че досега не са срещали такова ниво на жестокост, свързано дори с „MS-13” в Южна Калифорния.

От общо 22-ма задържани 19 са нелегално в САЩ. Всички, освен двама, са на възраст под 24 години.
 
 
 
БГНЕС