Реакция от Европа, след като служебното правителството отмени наредбата за реда за интеграция на бежанците на извънредно заседание тази вечер. В досегашния си вид документът беше приет от кабинета „Борисов 2”.  Първият коментар дойде от председателя на Европейската народна партия Жозеф Дол, съобщава NOVA.

МС отмени наредбата, уреждаща реда за интегриране на бежанците
 
В съобщение в Тwitter тази вечер той определи решението на Министерския съвет като много лоша новина в противоречие с европейската практика. Дол изрази очакване президентът да реагира веднага.
Европейската политика за интеграция на бежанците е приоритетна за Европа и е тема на редица междуправителствени решения, взети в Брюксел.

След заседанието на Министерския съвет вечерта в последния ден на март стана ясно, че до седмица служебното правителство ще разработи и приеме нова наредба с правила за интеграция на бежанците у нас. Новата наредба ще се подготви, след като служебният премиер Огнян Герджиков е разпоредил анализ на действието на наредбата, която МС отменя, и е установено, че тя не действа.
nova.bg