Повечето британци не одобряват работата на Тереза Мей

/ БГНЕС
Повечето британци не одобряват Тереза Мей като министър-председател на Обединеното кралство, става ясно от публикувано в "Индипендънт" проучване на социологическата служба BMG Research.
 
Лондон готов да изплати 40 млрд. евро на ЕС за Брекзит

От премиера са недоволни 58% от анкетираните, докато удовлетвореност от дейността й изразяват 42% от респондентите. Едва 28% искат действащият ръководител на правителството продължи да изпълнява задълженията си до следващите парламентарни избори през 2022 г., а 48% настояват тя да подаде оставка преди тази дата.
 
Лидерът на основната опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин е подкрепян от 51% от анкетираните, а 49% са недоволни от политическата му дейност.
 
Тереза Мей отдъхва три седмици в Италия и Швейцария

Консервативната партия, водена от Мей, спечели на 8 юни предсрочните парламентарни избори в Обединеното кралство, но загуби управляващото си мнозинство в Камарата на общините. Това принуди торите да формират правителство на малцинството с парламентарната подкрепа на Демократичната обединена партия на Северна Ирландия и отслаби позицията им в парламента.
 
Разводът с ЕС отново разделя британското правителство

Социологическо проучване е проведено от 7-11 август сред повече от 1500 граждани.
 
БГНЕС