/ iStock/Getty Images
Задействани са повече от 7 хил. единици въоръжения, военна и специална техника.
Във вторник на територията на Централния военен окръг (ЦВО) започнаха мащабни специални учения на въоръжените сили на Руската Федерация. Те ще бъдат под егидата на заместник-министъра на отбраната генерал Дмитрий Булгаков. Това беше съобщено пред репортери от департамента за информацията и масови комуникации на Министерството на отбраната на Руската Федерация, предава ТАСС.

Полски министър: Американските войски са възпиращо средство срещу Русия


„В ученията са задействани органи на военното управление, съединения, военни части и организации на МТП, повече от 30 хиляди военнослужещи и граждански персонал от Централния, Западния, Южния и Източния военни окръзи и Въздушнодесантните войски“, уточняват от ведомството.

Булгаков съобщи, че групировката ще изпълнява практически задачи за всички видове тилова и техническа поддръжка. „Задачи за техническо прикриване на автомобилни магистрали и пътища, бариерни линии, пригаждане на участъци от автомобилни пътища за кацане на самолети, организация на специални видове техническо и продоволствено обезпечаване на видовете и родовете войски“, поясни той.
 


По думите на армейски генерал, в хода на ученията всеки военнослужещ ще получи реална практика в условията на създадената в рамките на маневрите обстановка, ще повиши или получи нови знания, ще усъвършенства своите навици и умения за гарантирано изпълняване на поставените задачи както в ежедневната си дейност, така и в бойна обстановка.
Както съобщават от МО, в ученията са задействани повече от 7 хил. единици въоръжения, военна и специална техника.

Норвегия: Русия е нарушила GPS сигналите по време на учение на НАТО



Отбелязва се, че в ученията ще бъде използвана не само нова специална техника и оборудване, които вече са във войските, но и перспективни и експериментални технически средства, с които могат да бъдат оборудвани войсковите подразделения в бъдеще.

Специалните учения по материално-техническа поддръжка на въоръжените сили на Руската федерация с военни командни и контролни органи, формирования, военни части и организации на МТО ще продължат до 30 август 2019 г. Една от основните задачи на учението е усъвършенстване на формите и методите за изпълнение на комплекса от задачи, възложени на системата за материално-техническо осигуряване на Въоръжените сили на Русия. 
ТАСС