Посланикът ни в Турция Надежда Нейнски: Обстановката в Анкара продължава да е напрегната
Посланикът ни в Турция Надежда Нейнски: Обстановката в Анкара продължава да е напрегната / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Посланикът ни в Турция Надежда Нейнски: Обстановката в Анкара продължава да е напрегната
82187
Посланикът ни в Турция Надежда Нейнски: Обстановката в Анкара продължава да е напрегната
  • Посланикът ни в Турция Надежда Нейнски: Обстановката в Анкара продължава да е напрегната

Няма информация за загинали или пострадали български граждани при атентата в Турция, заяви за Дарик посланикът ни там Надежда Нейнски.

„По информация на Министерството на здравеопазването на Турция броят на загиналите при атентата в Анкара тази сутрин е достигнал 86 души, от които 62 са загинали на място, а останалите в болнични заведения. Предвид тежкото състояние на някои от жертвите обаче се очаква броят на жертвите да нарасне”, заяви Нейнски.

Властите в Турция подозират, че взривовете в Анкара са атентат

„На този етап сме информирани, че всички ресурси на Областната управа на Анкара - петима прокурори и 16 следователи са на мястото на атентата. В направеното изявление на Министерството на здравеопазването не е посочена националността на пострадалите. След края на официалните следствени действия ще има допълнителни изявления. Към момента няма информация за пострадали български граждани”, обясни още тя.

По думите й обстановката в Анкара продължава да е напрегната. В действие е въведен план за извънредни ситуации. „Посолството е взело всички мерки за повишаване бдителността на служителите. Продължаваме да следим обстановката и да поддържаме връзка с представители на местната власт”, посочи още пред Дарик Нейнски.

Президентът Ердоган заклейми терористичния акт в Анкара

„Много е рано да се говори за версии. В момента се провежда заседание на правителството с участието и на службите за сигурност и кмета на Анкара. Заседанието се води от премира Ахмет Давутоглу. Очаква се да има изявление на правителството”, каза още Надежда Нейнски.