Майк Помпео и папа Франциск
Майк Помпео и папа Франциск / БГНЕС
Американският държавен секретар Майк Помпео се срещна с папа Франциск и посети дома на своите предци в Южна Италия в момент, когато разследването за импийчмънт срещу президента на САЩ Доналд Тръмп разтърсва Вашингтон, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп: Дано никога повече да не публикувам разговори с чуждестранни лидери (ВИДЕО)

Помпео, изглежда, искаше да си отдъхне за малко от разразяващата се буря в САЩ, въпреки че е все по-силно въвлечен в драмата, след като потвърди, че е слушал телефонния разговор между Тръмп и украинския президент Володимир Зеленски, стоящ в центъра на разследването за импийчмънт.
 

БГНЕС



Нямаше признаци, че Помпейо, който е евангелистки християнин, е потърсил някаква духовна утеха от папата при тяхната среща, състояла се в третия ден от посещението му в Италия.

Тръмп: Това, което става, не е импийчмънт, а държавен преврат


Държавният департамент каза, че срещата на Помпео с Франциск е била съсредоточена върху насърчаването на религиозната свобода и по-конкретно защитата на уязвими християнски малцинства в Близкия изток, демокрацията и правата на човека. Ватикана потвърди срещата, но не разкри подробности.
 

БГНЕС



След това Помпео пътува от Рим до Пачентро, откъдето произлиза дядо му по бащина линия. Според местни хора в селището с около 1000 жители неговият последен роднина е умрял преди трийсетина години.
БТА