/ ThinkStock/Getty Images
Правителството на Полша обяви, че се присъединява към страните от ЕС, които няма да подпишат пакта на ООН за миграцията, предадоха информационните агенции.

И Естония каза „НЕ“ на пакта на ООН за миграцията

Канцеларията на израелския премиер Бенямин Нетаняху разпространи съобщение, че той е наредил на външното министерство да обяви, че Израел няма да подпише документа. "Ние сме отдадени на защитата на границите си от нелегални мигранти. Ние правим това и ще продължим да го правим", заявява Нетаняху, който е твърд противник на незаконната миграция. 

Радев: България не трябва да подписва пакта за миграция на ООН

Глобалното споразумение цели намаляването на негативните фактори, съпътстващи миграционните процеси, защитата и интеграцията на мигрантите и повишаването на достъпа до регулирана миграция. Документът предизвика опасения у няколко страни от Европейския съюз като Австрия, България, Словения, Унгария, Чехия и Хърватия вече обявиха, че няма да подпишат, припомни ДПА.

Ще подкрепи ли България Глобалния пакт на ООН за миграцията?

Церемонията по подписването на пакта е предвидена за конференция в Маракеш, Мароко, на 10-11 декември т.г. След това документът, който няма задължаващ правен статут, трябва да бъде одобрен през януари от Общото събрание на ООН.
БТА