/ gettyimages.com
Полицията издигна нови прегради около замъка Уиндзор на кралица Елизабет Втора, за да подобри мерките за сигурност седмица след като атентатор уби четирима души в нападение близо до парламента в центъра на Лондон, предаде Ройтерс.

Нападателят от Лондон: разкази от първо лице (ВИДЕО)

Допълнителните мерки са предприети след преразглеждане на сигурността в Уиндзор, най-стария и най-голям обитаван замък в света. Той се намира на около 32 км западно от Лондон. Новите бариери са монтирани преди редовната церемония по "Смяна на караула" в сряда, на която войници в червени куртки и шапки от меча кожа преминават в парад през град Уиндзор, преди да се насочат към замъка.

Церемонията е изключително популярна сред туристите. Замъкът се посещава от над 1,3 милион души годишно. Полицията заяви, че новите прегради в Уиндзор ще са допълнение към обичайните пътни барикади.

Британската полиция арестува още двама и обяви рожденото име на нападателя в Лондон


"Макар и да няма разузнавателна информация за конкретна заплаха към Уиндзор, неотдавнашните събития в Уестминстър ясно подчертават нуждата да се въведат допълнителни мерки за сигурност", заяви заместник-началникът на полицията в долината на Темза Дейв Хардкасъл.
БТА