Полицай от Германия със стряскащи разкрития за бежанците
Полицай от Германия със стряскащи разкрития за бежанците / БГНЕС

На германската федерална полиция е разпоредено да не задържа бежанци, опитали се да избягат при проверка на документите. Това заяви пред германския в. "Билд" служител от органите на реда в страната, предаде ТАСС.

"Отначало пристигаха най-вече семейства с деца, които изглеждаха образовани, говореха английски. Сега обаче 95 на сто от бежанците са несемейни мъже. Половината нямат валидни паспорти или други документи", казва източникът, цитиран от вестника.

Разгонената мъжка глутница в Германия

"До хората не достига информация какво става всъщност. Един бежанец искаше да пререже гърлото на друг. А после в доклада записаха тежки телесни повреди, а не опит за убийство. Така статистиката изглежда по-добре", обяснява той.

"Ако при проверка на документите бежанец реши да избяга, ние дори нямаме право да го задържим. Така наредиха отгоре. Това щели да бъдат насилствени действия. Вътрешното правило е: по-добре му дай да избяга", разказва полицаят.

Пред очите на полицаите бежанци унищожавали документите си за самоличност

Публикацията на "Билд" излиза след широко обсъжданите в Германия събития от новогодишната нощ в Кьолн - сексуални нападения и обири, повечето от които се приписват на чужденци.

Тези жени са "уличници", обект на похот и презрение

До момента полицията на града е получила над 500 сигнала от пострадали, съобщили за тормоз, изнасилвания, оскърбления и грабежи. В официалното съобщение на полицията от 1 януари обаче не се споменаваше за тези инциденти.

Източник: БТА