Похитиха служител на сунитската милиция в Диала
Похитиха служител на сунитската милиция в Диала / снимка: БГНЕС

Ръководител на сунитска милиция, която се сражава на страната на американските военни в Ирак, беше похитен снощи от неизвестни лица в иракската провинция Диала, предаде Франс прес. Заедно с Абдула ал Муджамаи били отвлечени и неговата съпруга, неговата снаха и едно от внучетата му. Те били похитени в селото в провинция Диала, в което сунитът с помощта на американските сили в Ирак създал милиция, която да се бори срещу нападения на терористи от Ал Кайда.

Същевременно иракските сили за сигурност обявиха, че са намерили документ пак в провинция Диала, който съдържал списък на 6000 атентатори-камикадзе на Ал Кайда, отговорни за самоубийствени атентати в Ирак от 2003 г. досега, предаде ДПА.

Повечето от тези 6000 души били араби или афганистанци. От документа става ясно също, че вдовиците на атентаторите-камикадзе били поканени от Ал Кайда да влязат в редиците на терористичната мрежа. През последните два месеца в столицата на Диала Баакуба бяха извършени 4 атентата от жени-камикадзета, припомня ДПА.