/ ThinkStock/Getty Images
Агустина дел Кармен Кастро Рус - най-малката сестра на Фидел и Раул Кастро, е починала в Куба на 78-годишна възраст, предаде АП.
 
Агустина Кастро е починала в неделя в болница в Хавана заради усложнения след неотдавнашна операция, последвала счупване на таза, съобщи една от другите сестри - Хуанита. Тя допълни, че Агустина е била в лошо здравословно състояние повече от година.
 
Фидел Кастро - един живот, пълен с любов

Агустина бе най-малката сред седемте деца Кастро, сред които Фидел и Раул. Тя никога не е заемала пост в кубинското правителство и стоеше в сянка, за разлика от нейните братя, които колективно управляват страната от близо 60 години. Хуанита пък е изтъкнат член на Кубинско-американска активистка организация в Южна Флорида, посочва АП.
 
Кремираните останки на Агустина Кастро са били поставени в гробница в семейната къща в източна Куба, където се намират и тези на Рамон и Анхелита.
 
Фидел Кастро почина през ноември на 90-годишна възраст, малко повече от 10 години, след като тежко заболяване го принуди да се оттегли от властта. Раул, който наследи брат си като лидер на Куба, навършва 86 години през юни, напомня АП.
БТА