/ Gulliver/Getty Images
Американската певица Пинк предложи да плати глобата, наложена на норвежкия женски отбор по плажен хандбал по време на европейското първенство във Варна миналата седмица, предадоха световните агенции.

Глобата бе наложена от Европейската федерация по хандбал, защото играчките предпочели да излязат на терена с шорти вместо с бикини. Общата сума на глобата е 1500 евро, тоест по 150 евро на всяка дама от отбора.

Завърши Европейското първенство по плажен хандбал във Варна

В Туитър Пинк написа, че ще е щастлива да заплати глобата и че насърчава играчките на Норвегия да продължават в този дух.

"МНОГО съм горда от женския норвежки отбор по плажен хандбал, че ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ ПРЕКОМЕРНО СЕКСИСТКИТЕ ПРАВИЛА ОТНОСНО ТЯХНАТА ''униформа", написа в Туитър Пинк. "Европейската федерация по хандбал БИ ТРЯБВАЛО ДА ПЛАТИ ГЛОБА ЗА СЕКСИЗЪМ. Браво дами!", допълни тя.
 
Решението на федерацията да наложи глоба на норвежките хандбалистки породи полемика. Европейската федерация си даде сметка за това и обяви, че ще дари сумата от глобата на голяма международна спортна фондация, която подкрепя равнопоставеноста на жените и момичетата в спорта.
БТА