Президентът на Русия Владимир Путин днес е на работа в Кремъл и е бил уведомен за атаките с дронове срещу Москва, предаде Ройтерс, като се позова на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

"Президентът работи в Кремъл. Днес той ще общува с предприемачи, ще се занимава с икономически въпроси. Но с акцент върху икономиката и предприемачеството в областта на архитектурата, урбанизма, маркетинга, рекламата, издателската дейност, информационните технологии - всичко, което по един или друг начин попада в определението "творческа икономика", каза Песков, цитиран от ТАСС.

Говорителят на Кремъл заяви, че руската противовъздушна отбрана и министерството на отбраната са се справили добре с атаката, за която Москва обвини Украйна. За момента Путин няма планове да коментира темата, допълни той.

Размяна на атаки с дронове между Киев и Москва

В неделя Русия нанесе ефективен удар по един от украинските центрове за вземане на решения, а днешната атака с дронове срещу Москва е опит на Киев да отвърне на удара, каза още говорителят на руския президент.

В отговор на запитване за сигурността на Москва Песков каза, че не може да коментира темата. Той не отговори на уточняващ въпрос за какво трябва да се подготвят гражданите в случай на подобна атака.

Говорителят на Кремъл заяви още, че не разполага с информация откъде са били пуснати дроновете.
Владимир Арангелов/БТА