Партията на Фараж си навлече подигравки, наела българин да раздава листовки
Партията на Фараж си навлече подигравки, наела българин да раздава листовки / снимка: Guliver/Getty Images

Партията за независимост на Обединеното кралство на Найджъл Фараж си навлече подигравки и критики във Великобритания, защото използвала услугите на български имигрант, за да раздаде нейни пропагандни листовки, пише в. "Дейли мейл".

На 22 януари българинът, който работел за фирмата за доставки Кент дистрибюшън, раздал пропаганден материал в 6 страници на представителя на партията на Фараж Дейвид Литъл, кандидат за парламентарните избори във Великобритания, известен
с антиевропейските си позиции.

Българинът, чието име не се съобщава, раздавал листовките в графство Кент. Докато си вършел работата, той бил заговорен от областния съветник от Дувър лейбъриста Питър Уолъс. Българинът му разказал откъде идва. Тогава Уолъс си помислил, че случилото се е много странно, след като точно миналата година партията на Фараж предупреждаваше британците, че българите ще дойдат да им вземат работните места.

Уолъс веднага разказа случката в Туитър и определи факта, че българин раздава пропагандни материали на партията на Фараж като висша степен на лицемерие.

Дейвид Литъл обаче поздрави българина, който е свършил фантастична работа за партията и който е дошъл във Великобритания, за да си създаде по-добър живот. Той добави, че е наел българина, за да раздава пропагандните материали, за да покаже, че партията на Найджъл Фараж не е расистка партия.

Източник: БТА