/ iStock/Getty Images
Френското правителство забрани масовите публични прояви заради епидемията от коронавирус на фона на регистрирани 16 нови случая в страната, предадоха световните агенции.

Всички събирания на повече от 5000 души в затворено пространство и определени събития на открито, като например Парижкия полумаратон утре, се отменят вследствие на засилването на епидемията, причинена от новия коронавирус, обяви френското правителство, цитирано от Франс прес.

Коронавирусът в Италия спря снимки на филм с Дуейн Джонсън

Тези мерки водят и до анулирането на утрешния последен ден на Селскостопанското изложение в Париж, посочи новият министър на здравеопазването Оливие Веран. Той добави, че от снощи в страната са били диагностицирани 16 нови случая на коронавирус, с което общият им брой от края на януари става 73.
 

Макрон: Изправени сме пред епидемия, трябва да се противопоставим

Заради разпространението на заболяването във Франция бе отложено и Международното изложение за недвижими имоти (MIPIM) в Кан - едно от най-авторитетните световни събития в бранша, съобщи ТАСС. То трябваше да се състои от 10 до 13 март, но сега ще бъде между 2 и 5 юни, информираха организаторите на международната среща на инвеститори и търговци на имоти.

Министърът, цитиран от ТАСС, добави, че в момента се счита за целесъобразно датите на общинските избори, насрочени за 15 и 22 март, да не се променят.
БТА