/ БГНЕС
Политиката не е нещо запазено само за управляващите, защото всеки е "отговорен за живота на града", заяви папа Франциск в първата си служба на новата година, предаде Франс прес.
 
"Нека не мислим, че политиката е запазена само за управляващите. Всички отговаряме за живота на града, за общото благо и всеки трябва да даде приноса си в служба на мира", каза папата в отбелязвания днес Световен ден на мира, чиято тема за тази година Франциск определи като "Добрата политика е в служба на мира".
 
В проповедта си папата обърна внимание на майчинството, като заяви, че светът е късоглед, ако гледа към бъдещето без "майчин поглед", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.
 
"Такъв свят може и да увеличи печалбите си, но повече няма да гледа а другите като на деца. Той ще прави пари, но не за всеки. Всички ще живеем в една къща, но не като братя и сестри. Трябва да научим от майките, че героизмът се проявява в саможертвата, силата се проявява в състраданието, а мъдростта се проявява в кротостта", каза Франциск.
БТА