/ iStock/Getty Images
Трима пациенти с коронавирус починаха в румънска болница заради повреда в системата за снабдяване с кислород, предаде Франс прес, като се позова на властите.

Само шест свободни легла са останали в интензивните отделения в Румъния

Трагедията се разиграла тази вечер в реанимацията на лечебно заведение в столицата Букурещ. Тя стана в момент, когато болниците са препълнени в Румъния, която преживява трета епидемична вълна, отбелязва АФП.

Случаите на коронавирус в Румъния надхвърлиха 1 милион

Апаратите за командно дишане във въпросната реанимация спрели да функционират поради повишаване на кислородното налягане над допустимите граници. Трима пациенти с COVID-19, всички те жени над 60 години, починали въпреки усилията на персонала да намери някакво решение. Петима болни били прехвърлени успешно в други лечебни заведения.

Румънското правителство удължи състоянието на тревога с още 30 дни

Петима пациенти с COVID-19 загинаха при пожар в болница в Букурещ през януари, припомня АФП. Румънските здравни власти съобщиха за над 2300 нови случая на коронавирус и 113 починали през последното денонощие.

Броят на регистрираните заразени в страната с население от над 19 милиона души надхвърли 1 милион и 8 хиляди. Повече от 25 хиляди човека са починали.
БТА