Отвлечени от баща си тийнейджъри се срещнаха с майка след 11 години
Отвлечени от баща си тийнейджъри се срещнаха с майка след 11 години / снимкa: БГНЕС

Двама братя, на 17 и 18 години, намериха майка си 11 години след като били отвлечени от баща им, с когото живели незаконно в хамбар в отдалечен район в Югозападна Франция, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

52-годишният баща на двамата тийнейджъри е бил арестуван в петък в селището Маса и е изпратен в затвора, съобщи прокурорът на Фоа, Антоан Лерой. Мъжът бил осъден задочно през 2005 г. на две години затвор заради това, че е отвлякъл синовете си през януари 1998 г., когато те били на шест и седем години. Тогава те живеели в Югозападна Франция с майка си. Той обяснил на децата, че е имал "сериозен спор с майка им, който вече не им позволявал да живеят заедно".

След като се местели многократно през 2005 г. бащата и синовете се установили в хамбар в селището Маса и приели фалшива самоличност. Те отглеждали зеленчуци и ги продавали на пазар в областта. Момчетата не са ходили на училище, бащата сам ги обучавал.

"Те живели нормално и се хранели с плодовете, които произвеждали. Убеден съм, че храната, която консумирали е била по-качествена от това, което купуваме в супермаркетите", коментира кметът на Маса Леон Пиер Гали Гаспару. Полицията била уведомена от гражданин, който подал сигнал, след като разпознал децата от разлепените в участъците снимки. Двамата младежи са добре, но е трудно да се каже как ще преживеят 11-годишната раздяла с майка им, която видели за първи път в неделя, заяви прокурорът. "Те имат силна връзка с баща си и не съобщават той да е упражнявал насилие върху тях", допълни Лерой.