/ iStock/Getty Images
Австрийските пощи обединиха два аспекта на пандемията от новия коронавирус в пощенска марка, отпечатана върху тоалетна хартия, която хората могат да използват и като ориентир за спазване на социална дистанция.

Германците отново се презапасяват с...тоалетна хартия

"Марката корона" с номинал от 2,75 евро е с широчина десет сантиметра - една десета част от метър, който според препоръките на правителството трябва да се спазва като дистанция между хората срещу разпространението на заразата. В официалните кампании за социалната дистанция разстоянието се пресъздава с размера на бебе слон.
 
"Ако подредите десет марки, получавате един метър дистанция или размера на бебе слонче. Прословутото новородено животно също е отпечатано на марката", обявиха от пощите.

Австралийка изобрети хитър начин как да пести тоалетна хартия

Марката е отпечатана върху трипластова тоалетна хартия - препратка към паническото презапасяване с този продукт в началото на пандемията. Австрийските пощи и преди са демонстрирали чувството си за хумор към актуални събития.
 
През януари беше отпечатана марка, посветена на Брекзит, върху която планираната дата за излизането на Великобритания от ЕС - 29 март 2019 г. бе задраскана и отдолу бе отразена датата 31 януари 2020. "Марката корона" ще се продава два пъти над номиналната си стойност, като разликата ще се дарява за благотворителност.
БТА