Харви Уайнстийн
Харви Уайнстийн / Gulliver/Getty Images
Съдия по делото срещу бившия продуцент Харви Уайнстийн в Лос Анджелис отхвърли четири от 11-те обвинения срещу осъдения бивш магнат, след като прокуратурата заяви, че няма да вземе предвид жалбата на една от петте жалбоподателки, съобщи Асошиейтед прес.

Съдия Лиса Ленч от Лос Анджелис отхвърли две обвинения за изнасилване и други две за сексуално посегателство срещу 70-годишния Уайнстийн. Те са отправени от жена, представена от прокуратурата като Джейн Доу 5. В началото на делото преди три седмици прокуратурата спомена само четири от подалите оплаквания жени, но остави без коментар обвиненията от Джейн Доу 5. Вчера стана ясно, че обвиненията й отпадат от делото.

Съдия отхвърли едно от 11-те обвинения срещу Харви Уайнстийн

Така срещу Уайнстийн, който вече излежава присъда от 23 години затвор след дело в Ню Йорк, остават две обвинения в изнасилване и пет други обвинения за сексуални посегателства. Една от четирите жени, обвиняващи Уайнстийн по делото в лос Анджелис, е съпругата на губернатора на щата Калифорния Гавин Нюсъм.

Истинското име на Сибъл Нюсъм не беше споменато в съда, подобно на имената другите жертви на Уайнстийн. Тя беше обявена като Джейн Доу 4.  Въпреки това и защитата, и обвинението я идентифицираха като съпруга на губернатора. Гавин Нюсъм не присъстваше в съдебната зала. 
Нюсъм, която е автор на документални филми, бе подложена на кръстосан разпит на защитата на Уайнстийн.