/ ThinkStock/Getty Images
Откриха невредим изследователя Бенедикт Алън, тръгнал по следите на мистериозно племе а "ловци на глави"
Британският изследовател, който беше обявен за изчезнал, след като тръгна да изучава отдалечено племе на "ловци на глави" в Папуа-Нова Гвинея, беше забелязан до бетонна писта и чака да бъде прибран, съобщи негов приятел, цитиран Ройтерс.

Изследовател изчезна, след като тръгна по следите на мистериозно племе

Бенедикт Алън, режисьор на документални филми, бил закаран с хеликоптер до земите на племето Хаифо миналия месец. Представителите на този етнос не са били в контакт с чужденци от 30 години. Досега от мъжа нямаше вест. Той не оставил координатите на дестинацията, към която отпътувал.
В търсенето му са мобилизирани местни жители, които забелязали британеца. Приятелят му Франк Гарнър, който е и кореспондент на Би Би Си, каза, че мъжът все още е в опасност.

Зловещите жрици на смъртта – жените от племето мурси (СНИМКИ)

"Той е сам в отдалечена част на Папуа-Нова Гвинея, която може да бъде достигната само по въздуха, след като всички пътни връзки са прекъснати, заради племенни битки", алармира той.

Алън искал да се върне във Великобритания до средата на ноември. "Не се опитвайте да ме спасявате, моля - там, където отивам в Папуа-Нова Гвинея, е изключено да ме намерите!", написа мъжът в последния си туит на 11 октомври, преди да замине.
След като пропуснал полета си към дома миналия уикенд, приятелите и семейството му го обявиха за изчезнал.

Бенедикт Алън неведнъж е предприемал експедиции в Папуа-Нова Гвинея. Той е известен и с това, че прекоси Монголия на камила и че се спусна по Амазонка пеша и с кану. 
БТА