Заповедта за домашен арест на онлайн инфлуенсъра Андрю Тейт и неговия брат Тристан Тейт беше отменена от румънското правосъдие, предаде АФП. Това решение идва, докато мъжете чакат съдебен процес по обвинения в трафик на хора.

Тейт, достатъчно наясно със себе си, за да се опише като женомразец, е обвинен също в изнасилване и създаване на престъпна група за сексуална експлоатация на жени.

Братята Андрю и Тристан Тейт с обвинения за изнасилване и трафик на хора

Мярката домашен арест на подсъдимите е заменена от съда с мярка за неотклонение съдебен контрол, за срок от 60 дни, от 4 август 2023 г. до 2 октомври 2023 г.

Тейт, брат му и две жени съучастнички трябва да се явяват в полицията и нямат право да напускат по-широкия регион на Букурещ без предварително одобрение.
Братята нямат право и да се срещат със съучастниците си.

Първоначално задържани в края на миналата година и след това поставени под домашен арест в края на март, четиримата обвиняеми многократно са оспорвали заповедта да бъдат задържани под домашен арест.

Андрю Тейт остава в ареста в Румъния

Дата на процеса все още не е определена.

Прокурорите твърдят, че двамата братя и техните съучастници са създали престъпна организация за сексуално експлоатирани жертви "чрез актове на физическо насилие и психологическа принуда".

Жертвите са били принуждавани да произвеждат порнографски материали, които след това са били разпространявани чрез социалните медии.

Тейт се премести в Румъния преди години, след като за първи път стартира бизнес с уеб камери в Обединеното кралство.

Румънски съд удължи задържането на инфлуенсъра Андрю Тейт

Той участва в телевизионното риалити шоу "Big Brother" във Великобритания през 2016 г., но беше отстранен, след като се появи видео, показващо как напада жена.

След като не успя да се включи, той реши да пренесе своята анти-женска реторика онлайн.

Той е известен със своите съмнителни съвети за това как човек може да бъде успешен, заедно с насилствени ексцесии и мизогинистични възгледи. Независимо от това, той се превърна в един от най-известните онлайн инфлуенсъри
БГНЕС