Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп призна, че си е поставил бустерна доза ваксина срещу ковид, и бе освиркан от множество в Далас, съобщи Асошиейтед прес.

Милиардерът републиканец направи разкритието в края на интервю, което даде на живо за бившия водещ по телевизия Фокс нюз Бил О'Райли.

Бившият адвокат на Тръмп го праща на съд

"И двамата с президента сме ваксинирани", казва О'Райли на видеозапис в спортна зала, навличайки си подигравките на някои от присъстващите.

""Получи ли бустер?, пита след това политическият коментатор Тръмп, който отговаря: "Да". "Аз също", заявява О'Райли и множеството започва да ги освирква.
"Недейте! Недейте! Недейте! Недейте!", обръща се бившият американски президент към присъстващите.

Тръмп зае позиция против задължителното ваксиниране срещу ковид, макар да получи признание за това, че разработването на препаратите започна при престоя му в Белия дом. Той отказва да призове своите привърженици да се ваксинират, макар че при неговите републиканци делът на ваксинираните е много по-малък, отколкото сред демократите.

Тръмп си направи социална мрежа

През септември Тръмп каза в интервю за вестник "Уолстрийт джърнъл", че вероятно няма да си постави бустерна доза.

75-годишният републиканец бе приет в болница с ковид през октомври миналата година - месец преди президентските избори, на които загуби от демократа Джо Байдън. Той бе подложен на експериментално лечение с моноклонални антитела.

В книга, излязла този месец, бившият началник на канцеларията на Тръмп, Марк Медоус, твърди, че той е прекарал ковид много по-тежко, отколкото Белият дом е разкрил навремето.
БТА