/ iStock/Getty Images
Осиновените българчета в САЩ са в добро здравословно състояние
102139
Осиновените българчета в САЩ са в добро здравословно състояние
  • Осиновените българчета в САЩ са в добро здравословно състояние
Тормоз и жестоки наказания за две българчета, осиновени в САЩ. Децата били удряни, лишавани от храна и заключвани. Едното избягало и било намерено на пътя далеч от дома им, мръсно, босо и с кървави крака. Това съобщава BG voice, вестник за българската общност в САЩ и Канада. Семейството живее в Съмървил, щата Мисури и отглежда 10 деца.

Осиновените българчета в САЩ са в добро здравословно състояние
 
Досега не е имало сигнали за проблеми, а процедурата по осиновяване е спазена, заяви Милена Първанова от Министерството на правосъдието. Децата вече са на безопасно място и са под закрила на шерифския офис на окръг Шенън, щата Мисури, поясни генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев. Състоянието им е добро, а медицинският преглед не е установил сериозни заболявания и наранявания.

Осиновени български деца в САЩ попаднаха в „къща на ужасите“ (ВИДЕО)
 
Намереното на пътя разказало пред полицаите и социалните работници, че било заключвано в тъмна или слънчева стая с часове наред и това го накарало да избяга без обувки. Било карано да стои навън в студа, ако не се подчинява. Децата били лишавани от храна, ако не искали разрешение за неща, като това да се облекат, да се обуят, да си вземат душ или да прочетат Библията си.