Въоръженият конфликт в Украйна трябва да приключи възможно най-скоро, тъй като в него така или иначе няма да има победители, заяви унгарският министър-председател Виктор Орбан, съобщи унгарското национално радио „Кошут“.

"Позицията на Унгария от самото начало беше, че в тази война едва ли ще има победители. Ще има губещи, но няма да има победители", каза. министър-председателят, като допълни, че западните страни предоставят на Украйна широка подкрепа и "сами решават колко далеч са готови да стигнат и колко са готови да похарчат" за въоръжаване на украинската армия.

"Русия има много повече хора, по-голяма армия и ядрени оръжия". "Не мога да си представя някой да победи една ядрена сила", смята Орбан.

На въпрос за евентуална контраатака от страна на украинската армия, той предположи, че "това е последната възможност за украинците да постигнат някакъв военен успех". "Ако това се случи, тогава ще видим какво е реалното съотношение на силите между враждуващите страни. Ситуацията ще стане по-ясна и ще се появят повече възможности за дипломатически действия в името на мира", добави унгарският премиер.

 
БГНЕС