/ Guliver/Getty Images
Венецуелската опозиция призова за протест в цялата страна срещу правителството на социалистическия президент Николас Мадуро, предаде АП.
 
Венецуелските депутати отхвърлиха решенията на Учредителното събрание

Депутати призоваха венецуелците по обяд да излязат от домовете и работните си места на улицата и да блокират уличното движение в цялата страна. Опозицията се бори да си върне позициите след свикването на лоялно към властта Учредително събрание, натоварено със задачата да пренапише конституцията. Протестът срещу правителството в петък беше един от най-малобройните за последните четири месеца.
 
Учредителното събрание във Венецуела отстрани главния прокурор

Опозиционният депутат Хуан Рекенсес обаче заяви, че скоро противниците на администрацията ще се активизират. "Мадуро знае, че тази страна е неуправляема. Единственото, което иска днес, е ние да се приберем от улиците", подчерта той.
 

Guliver/Getty Images


След вота във Венецуела: Започва разследване за фалшификация

Вчера Европейският съюз заяви, че опитът на Мадуро да пренапише конституцията на Венецуела и да свали главния прокурор е намалил вероятността за мирно връщане към демократичния ред, припомня ДПА. Последните действия са засилили противопоставянето във вече разделеното общество, подчерта ЕС и призова за постигане на решение на политическата криза чрез преговори.
БТА