/ pixabay.com
Представители на различни опозиционни партии протестират срещу предварителните резултати от изборите, публикувани от ЦИК, в които „Грузинска мечта“ получава повече от половината гласове, съобщава ТАСС.

В момента лидерите на грузинската опозиция обсъждат общ план за действие и вече декларират, че легитимността на изборите, проведени в събота, е под въпрос. Според Пикрия Чихрадзе, Губаз Саникидзе и Георги Барамидзе изборите са били "фарс" и дори "опит за преврат" от властите.

Провеждат се парламентарни избори в Грузия

Грузинската опозиция, несъгласна с предварителните резултати от парламентарните избори, публикувани от ЦИК, призова хората да излязат в неделя, 1 ноември, на протест в Тбилиси.

Това изявление направи един от лидерите на опозицията, член на "Националното движение" Ника Мелия. "В 16:00 чакаме грузинския народ на „Руставели“. Това не бяха избори, това беше война и ние не загубихме тази война", каза Мелия

След преброяване на гласовете от 39,98% от избирателните секции, партията „Грузинска мечта - Демократична Грузия“ печели 50,93%. На второ място е Националното движение с 24,68%. В същото време мажоритарните кандидати от „Грузинската мечта“ печелят във всички 30 едномандатни избирателни секции. 
БГНЕС