Анди Мъри
Анди Мъри / Guliver/Getty Images
Един от най-силните тенисисти на нашето съвремие Анди Мъри претърпя операция за смяна на тазобедрената става. Тя е била успешна и сега започва дългият процес по възстановяване, съобщава Gong.bg. Самият шотландец се похвали с новата си "придобивка".

"От днес вече имам метална тазобедрена става. Малко се чувствам подут в момента и ме боли, но се надявам този постоперативен период да е последният с болките ми в бедрото", сподели Мъри под снимка в социалните мрежи от болницата. Според вестник "Гардиън", тази операция слага край на надеждите на тенисиста да играе на Уимбълдън, защото процесът по възстановяването му от нея би бил доста дълъг за професионален спортист. Самият Мъри искаше да спре с тениса именно на "Ол Инглънд Клъб".

Една от големите тенис звезди ще каже „Довиждане“ на корта

Така на практика това означава, че той вече приключи с активния спорт. Освен ако не се случи чудо и успее да върне старата си форма с новата тазобедрена става, каквито минимални шансове все пак съществуват.

Последният мач за момента на Мъри беше на Откритото първенство на Австралия срещу Роберто Баутиста-Агут, където падна в пет сета и въпреки че изпитваше неописуема болка в бедрото, не се предаде до последно.
gong.bg