31-годишният Анди Мъри обяви, че се оттегля от тениса
Тенисистът Анди Мъри обяви плановете си да се оттегли от активна спортна кариера през настоящата 2019 г. Емоциите взеха връх, когато шотландецът - един от големите тенис шампиони при мъжете в модерната ера, обяви болезнената за него новина, която е продиктувана от нестихващите му проблеми с контузии през последните сезони.
 

Gulliver/Getty Images


Носителят на три титли от Големия шлем и два златни олимпийски медала не успя да сдържи сълзите си, когато сподели, че болката в дясната му тазобедрена става е твърде силна и поставя под сериозна въпросителна шансовете му да участва в тазгодишното издание на „Уимбълдън”.

Подробности за един от най-тежките мигове в тенис кариерата на Анди Мъри четете на Gong.bg
 
"Имам опцията за още една операция, малко по-сериозна от предишните. Тя включва тотална преработка на ставата. Тя би ми позволила да живея по-добре и да се освободя от болката. Това е вариантът, над който мисля към момента. Има спортисти, които са се подлагали на това, а после са си връщали нивото, но няма никаква гаранция", сподели Мъри с журналистите.
 

Gulliver/Getty Images"Ако се реша на тази стъпка, то тя била просто за да подобри качеството на моя живот", допълни шотландецът.
gong.bg