/ / iStock/Getty Images
Австралийците масово се запасяват с тоалетна хартия заради епидемията от коронавирус. Поради тази причина местните супермаркети са въвели ограничение за продажбата на тоалетна хартия с цел избягване на дефицит, пише вестник „Sydney Morning Herald”.

Коронавирусът със 150 мутации

Голяма търговска верига разрешава покупката на не повече от 4 пакета тоалетна хартия на купувач, включително и при онлайн търговия. Тази мярка ще помогне да се попълнят запасите в складовете, докато доставчиците настроят местното производство към по-високо от обичайното търсене.

Според местни производители на тоалетна хартия, продължаващата паника сред потребителите ще предизвика стрес в целия сектор. Производствените мощности на някои фабрики работят денонощно, опитвайки се да наваксат нарасналото за кратко време търсене.

Фейсбук срещу коронавируса

Въведено е ограничение и за дезинфекциращия гел – не повече от две опаковки на човек. Търговците даже са решили да преместят етажерките зад касите, където обикновено се продават цигари и мобилни телефони, за да не са леснодостъпни за купувачите.
БГНЕС