Доналд Тръмп официално стартира третата си кандидатура за Белия дом, преди да направи "голямо изявление" в дома си в Мар-а-Лаго, Флорида. 45-ият президент претърпя неуспех преди старта на преизбирането си, след като републиканците не успяха да спечелят ключови победи на последните междинни избори в САЩ.

Бившият президент на САЩ се включи в надпреварата, като подаде официалните си документи във Федералната избирателна комисия.

Байдън: Тръмп провали Америка

Имаше спекулации, че той може да отложи старта на кампанията си до края на втория тур на изборите за Сенат в Джорджия следващия месец след неубедителните резултати на републиканците.

Въпреки това 45-ият президент на САЩ заяви, че "завръщането на Америка започва точно сега". Той заяви: "За да направя Америка отново велика и славна, тази вечер обявявам кандидатурата си за президент на Съединените щати".

Тръмп непрекъснато оспорваше твърденията, че междинните избори са били слабо представяне за Голямата стара партия и посочи успеха на 232 MAGA кандидати.

Той също така предположи, че нахлуването на Русия в Украйна и настоящите икономически проблеми на Америка нямаше да се случат, ако той все още беше върховен главнокомандващ.

Според поредица от проучвания на общественото мнение, проведени от WPA Intelligence, губернаторът на Слънчевия щат Де Сантис води пред 45-ия президент в републиканските първични избори в Джорджия, Флорида, Айова и Ню Хемпшир.

Тръмп и Мелания отново под светлините на прожекторите (СНИМКИ)

Отделно проучване на CWS Research дори дава на Де Сантис преднина от 11 пункта пред Тръмп в Тексас.

Тръмп постоянно призовава Де Сантис да не се включва в надпреварата за Белия дом и дори заплаши, че "ще кажа за него неща, които няма да са ласкави".

БГНЕС