/ БГНЕС
Бившият ММА боец Седрик Маркс и приятелката му Кели Соренсън са обвинени за убийството на майката на едно от децата на спортиста Ейприл Пийс през 2009 година. 
 

Според данните на разследването двамата са отвлекли Пийс от убежище за жертви на домашно насилие в щата Вашингтон, след което я откарали в Блумингтън, щата Минесота. След убийството двамата отрязали ръцете на жертвата и извадили зъбите й, за да не могат органите на реда да разпознаят трупа. По непотвърдена към този момент информация тялото на Ейприл Пийс е било заровено някъде в щатите Северна или Южна Дакота. Трупът на жената обаче все още не е открит. 

Следствието се насочило към ветерана в ММА боевете, след като той проявявал интерес към разследването на убийството на Ейприл Пийс. 
 

Бившият ММА боец вече е обвиняем за двойно убийство - на бившата си приятелка 28-годишната Джена Скот и 32-годишния Майкъл Суерингин. Телата им са намерени на 15 януари 2019 г. Смята се, че Скот и Суарингин са били убити в резиденция в Килин, Тексас, на 3 януари 2019 г. Скот е имала връзка с Маркс две години. Прокурорите в щата Тексас искат смъртна присъда за двойното убийство. 

Седрик Маркс участва в боеве в продължение на 20 години след дебюта си през 1999 година. Последният му мач беше през 2018 година.