Поляна Виана
Поляна Виана / Снимка: Личен архив
При опит да бъде обрана, ММА състезателката Поляна Виана преби жестоко нападателя си. За случая от Бразилия съобщи председателят на UFC Дейна Уайт. 26-годишната Виана е състезателка именно в най-голямата ММА организация в Северна Америка. Така вместо да се сдобие с телефона на жената, крадецът получил множество хематоми и временно променена визия на лицето си.
 
В събота вечерта около 20 часа Поляна Виана чакала своето такси близо до комплекса, в който живее в Рио де Жанейро. Докато играела на телефона си, до нея се приближил мъж. Седнал при Виана и я попитал колко е часът. Жената усетила, че нещо не е наред и затова след като отговорила на мъжа, прибрала телефона си. Крадецът казал на Виана да му даде мобилния си телефон и да не опитва да се съпротивлява, защото е въоръжен и дори сложил ръката си върху „пистолета”. ММА състезателката разказва, че погледнала внимателно и разбрала, че мъжът блъфира и няма оръжие.
 
 
Виана, която дори била облечена с тениска на UFC, решила да реагира и да се защити. Състезателката разказва, че мъжът стоял прекалено близо до нея, така че преценила, че няма да има време да реагира и да я прободе, ако има нож или друг остър предмет в себе си. Ударила го с ляво круше, а след това с дясно. Той изпаднал в безсъзнание. Виана обаче била толкова афектирана, че добавила и ритник в комбинацията си. По думите й ударът с крак уцелил мъжа в лицето и вероятно именно това е причината да започне да кърви и да получи наранявания. След като крадецът вече бил на земята, Виана го хванала с хватка и помолила хората за помощ. Тя го пуснала, когато свидетелите се обадили на полицията, но го държала под контрол, докато чакат властите.
 
Мъжът бил отведен в спешен медицински център и след това в полицейско управление. По думите на Виана той е бил освободен наскоро след излежаване на тригодишна присъда за въоръжен грабеж. Състезателката споделя, че винаги се оглежда около себе си, когато е навън, защото хората казват, че районът, в който живее, е опасен. Тя разказва и че никога преди не е виждала нещо подобно.
 
За случая се разбра от социалните мрежи, където президентът на UFC Дейна Уайт сподели снимка на Виана и на мъжа след побоя. В публикацията Уайт написа, че опитът да се ограби боец от UFC е много „лоша идея".