Световноизвестният швейцарски диригент Шарл Дютоа беше обвинен в сексуален тормоз
Световноизвестният швейцарски диригент Шарл Дютоа беше обвинен в сексуален тормоз / БГНЕС
Световноизвестният швейцарски диригент Шарл Дютоа беше обвинен в сексуален тормоз от три оперни певици и музикантка, предаде Асошиейтед прес.

Жените описаха инцидентите, които са се случили в периода между 1985 г. и 2010 г. в движещ се автомобил, хотелската стая на носителя на две награди Грами, неговата гримьорна, асансьор и зад кулисите на сцената.
81-годишният творчески директор и главен диригент на лондонската Кралска филхармония беше обвинен за сексуални посегателства при репетиции и представления в пет града - Чикаго, Лос Анджелис, Минеаполис, Филаделфия и Саратога Спрингс, щата Ню Йорк.

И четирите жени твърдят, че не са подавали официални оплаквания срещу диригента, защото са били млади, а Шарл Дютоа е бил маестрото.

След избухването на скандала симфоничните оркестри в Бостън, Сан Франциско и Сидни преустановиха връзките си с Дютоа, предаде Асошиейтед прес.
Бостънският симфоничен оркестър прекрати отношенията си от 1981 г. с гостуващия диригент Шарл Дютоа, поради "изключително тревожните" обвинения срещу него.

От управата на симфоничния оркестър в Сан Франциско казаха, че "сериозното естество" на обвиненията и "нулевата толерантност" към сексуалното посегателство на работното място са допринесли за решението им. Дютоа трябваше да дирижира концерти там две седмици през април.

Нюйоркската филхармония публикува съобщение, че Шарл Дютоа се оттегля от участието си в поредица концерти между 17-и и 20-и януари догодина. Той е информирал, че няма да работи и в планирани представления в Чикаго и Кливланд заради скандала.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА