Чарли Елфики
Чарли Елфики / Gulliver/Getty Images
48-годишният британски депутат Чарли Елфики от управляващата Консервативна партия беше обвинен в сексуално насилие срещу две жени. Това стана ясно от изявление на лондонската полиция.

Той е обвинен в нападение над една жена през 2007 г. и на втора жена през 2016 г.

Депутатът от югоизточната част на Англия трябва да се яви в съда в Лондон на 6 септември.

"Чарли Елфики е казал от самото начало, че отрича всякакви нарушения", заяви адвокатът му Елън Пиърт и добавя, че ще се защитава енергично и е уверен, че ще изчисти името си.

Eлфики е отстранен от консерваторите през ноември 2017 г., след като обвиненията срещу него са отправени към полицията.
 


Премиерът Тереза Мей възобнови присъствието му в консервативните редове през декември 2018 г., малко преди тя да се изправи пред вот на недоверие.
Консервативната партия заяви в понеделник, че депутатът отново е с преустановено членство, което означава, че мнозинството на правителството в долната Камара на общините в парламента сега се състои само от двама души.

Арестуваха Ар Кели в Чикаго

Новото преустановяване на ангажиментите на консерватор означава, че британският премиер, който ще бъде или бившият лондонски кмет Борис Джонсън, или външният министър Джереми Хънт - ще поемат управлението от Мей в сряда – ще има дори още по-малък шанс в момент, когато се опитват да осъществят Брекзит.

Великобритания трябва да напусне Европейския съюз на 31 октомври.

На референдума през 2016 г. Елфики подкрепи оставането на Великобритания в ЕС.
 

 
 
 
БГНЕС