Двама руснаци се появиха по руска държавна телевизия и казаха, че са били несправедливо обвинени от Великобритания в опит за убийство на бивш руски шпионин и дъщеря му в Англия. Двамата подчертаха, че през март са посетили град Солсбъри като туристи, предаде Ройтерс.

Случаят Скрипал: Великобритания, САЩ, Германия, Франция и Канада с обща декларация

Британски прокурори миналата седмица идентифицираха двама руснаци, които, според обвинението, действали под фалшиви имена - Александър Петров и Руслан Боширов. Двамата бяха обвинени, че са се опитали да отровят Сергей и Юлия Скрипал с бойния нервно-паралитичен агент "Новичок" в Англия.

Лондон обвини Москва в "лъжи" във връзка със случая Скрипал

Двамата руснаци, които говориха по държавния телевизионен канал Ар Ти (RT) имат известна физическа прилика с мъжете от снимките на британската полиция, посочва Ройтерс.

"Приятели отдавна ни предлагаха да посетим този чудесен град. Това е туристически град", каза единият от тях за Солсбъри в откъс от интервю, излъчен от Ар Ти.

Русия: Има много несъответствия в новите "улики" на Лондон по случая Скрипал

Боширов каза, че Солсбъри е туристически град с прочута катедрала, а пътуването им не било по работа.. "Планирахме да останем в Лондон за малко и после да отидем в Солсбъри".
БТА