/ БГНЕС, архив
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че може да размисли за Брет Кавано и да оттгели номинацията му за Върховния съд въз основа на предстоящото изслушване на жена, обвинила го в непристойни действия от сексуален характер, предаде Ройтерс.

Трета жена обвинява кандидат за върховен съдия на САЩ в сексуални посегателства

Кристин Блейзи Форд, която обвини Кавано в сексуално посегателство, датиращо от 1982 г., се очаква да бъде изслушана днес в Сената на САЩ. "Винаги мога да бъда убеден", каза Тръмп пред репортери в Ню Йорк. "Ще бъде интересно да чуя какво има да каже тя", добави президентът на САЩ.

Кандидат за Върховния съд на САЩ отрича обвинения в сексуално посегателство

Самата Форд заяви в писмени показания, които бяха разпространени снощи, че според нея е било неин граждански дълг да се яви на изслушването в Сената. Тя посочва, че подбудите й да постъпи така са били да предостави факти, които сенаторите "да могат да вземат под сериозно внимание", преди да гласуват номинацията на президента Тръмп за запълване на свободното място във върховния съд. Освен Форд днес ще бъде изслушан от Сената и самият Кавано.

Комисията по правосъдие на Сената разглежда най-малко още едно обвинение в непристойни действия срещу Кавано, съобщи телевизия Ен Би Си.

Жена, обвинила в сексуално посегателство кандидат за върховен съдия на САЩ, готова да даде показания

Според анонимен жалбоподател, изпратил писмо до сенатора от републиканците Кори Гарднър, през 1998 г. в нетрезво състояние Кавано извършил физическо посегателство срещу жена в района на Вашингтон. Ен Би Си се позовава на самото писмо, както и на запознати.

Във вторник в телефонен разговор с представители на комисията Кавано отхвърлил обвинението, съобщи телевизионният канал, като отново се позова на неназовани източници.
БТА