/ iStock
През уикенда е бил ограбен парижкият дом на наследник на луксозната империя „Луи Вюитон”, като крадците са задигнали часовници, бижута и чанти от висок клас, съобщиха източници, запознати със случая.

Беноа-Луи Вюитон, потомък шесто поколение на основателя на модната къща, живее в луксозния Седми район на столицата, близо до военния музей "Дом на инвалидите".

Най-известните обири в домовете на знаменитости

Точната стойност на отнетите предмети все още се оценява, но е поне няколкостотин хиляди евро, твърдят източниците.

Провежда се разследване, съобщиха от парижката прокуратура, като със случая се занимава столичното звено за борба с бандитизма.

Уебсайтът Actu17, който пръв съобщи новината, определи стойността на наградата на няколко милиона евро. Взломната кражба е станала през нощта от неделя срещу понеделник, когато апартаментът е бил празен, съобщи уебсайтът Actu17, който пръв съобщи новината, и добави, че някои от отнетите чанти са били "изключително ценни прототипи".

Луи Вюитон, който основава едноименната луксозна къща през 1854 г., като изработва куфари, умира на 70-годишна възраст през 1892 г.

През 1987 г. компанията се слива с производителя на шампанско „Moet et Chandon” и марката коняк „Hennessy”, за да създаде LVMH, която сега е най-голямата компания за луксозни стоки в света, обединяваща 75 марки и даваща работа на 175 000 души.

Американските туристи пръскат пари в парижките бутици на фона на срива на еврото

Чантите на Луи Вюитон с прочутия монограм "LV" са сред най-престижните модни артикули в света и често се копират от фалшификатори.

Миналата седмица фалшиви чанти "Луи Вюитон" бяха сред фалшификатите на стойност близо един милион евро, които полицията откри при обиск на таен магазин близо до Париж.

През септември група въоръжени грабители открадна 300 чанти „Louis Vuitton” от подизпълнител, работещ за компанията, като стойността им на дребно се оценява на няколкостотин хиляди евро.
БГНЕС