/ IStock
От днес две австрийски провинции, Виена и Долна Австрия, са с облекчен режим на защитни мерки срещу пандемията. Те бяха по-строги от тези в останалата част на Австрия поради високия брой на новозаразени и опасност от претоварване на интензивните болнични отделения.

След повече от месец хората във Виена и Долна Австрия ще могат да напускат домовете си и без основателна причина. Ограниченията от 20 ч. до 6 ч. сутринта остават валидни за цялата страна.

Австрия облекчава мерките за влизащи от Италия и Словакия

Домакинствата ще могат да приемат повече от един човек, в цяла Австрия са разрешени срещите на хора от две домакинства с максимум четирима възрастни и шест деца.

От днес са отворени магазините и салоните за услуги в цяла Австрия, например фризьорските и козметичните салони. Задължително остава носенето на маски тип ФФП2 и гарантирането на 20 квадратни метра за всеки посетител. Клиентите във фризьорските и козметичните салони са задължени да представят отрицателен PCR тест.

Австрия вдига ограничителните мерки срещу COVID-19 на 19 май

От днес отварят врати за посетители музеи и зоопаркове, ФФП2 маските са задължителни, отпада задължението за носенето им по площади и оживени улици във Виена.
БТА