Червеното месо скъсява продължителността на живота на мъжете, съобщи „Експрес“ с позоваване на данните на американски изследователи. Експертите са проучили 43 272 мъже, чиято средна възраст е била 53 години. По време на началото на експеримента те не са страдали от сърдечно-съдови онкологични заболявания.
Оказало се, че тези от тях, които консумират червено месо, са по-склонни да развият сърдечни и съдови заболявания. Експертите заключават, че елиминирането на този продукт от диетата може значително да удължи живота.
Те съветват червеното месо да се замени с пълнозърнести храни.
По-рано стана известно, че растителните продукти имат широк спектър от полезни свойства, включително такива, насърчаващи дълголетието. Списъкът включва т. Нар. кръстоцветни зеленчуци, които имат способността да премахват вредните вещества от тялото: Зеле, хрян, броколи, пролетна рапица, къдраво зеле, броколи романеско, ряпа, карфиол, листно цвекло, аспержи, репички, алабаш, кресон, къдрава горчица, китайско зеле, спанак, ряпа, брюкселско зеле, рукола, уасаби.
Превод и редакция: DarikNews
Оказало се, че тези от тях, които консумират червено месо, са по-склонни да развият сърдечни и съдови заболявания. Експертите заключават, че елиминирането на този продукт от диетата може значително да удължи живота.
Те съветват червеното месо да се замени с пълнозърнести храни.
По-рано стана известно, че растителните продукти имат широк спектър от полезни свойства, включително такива, насърчаващи дълголетието. Списъкът включва т. Нар. кръстоцветни зеленчуци, които имат способността да премахват вредните вещества от тялото: Зеле, хрян, броколи, пролетна рапица, къдраво зеле, броколи романеско, ряпа, карфиол, листно цвекло, аспержи, репички, алабаш, кресон, къдрава горчица, китайско зеле, спанак, ряпа, брюкселско зеле, рукола, уасаби.
Превод и редакция: DarikNews