Приднестровието - сепаратисткият и подкрепян от Русия молдовски регион, който граничи с Украйна - съобщи, че срещу територията му са извършени нови нападения, предаде ДПА.

Няколко взрива са проехтели през изминалата нощ в село Воронково, близо до границата с Украйна, съобщи Интерфакс, като се позова на вътрешното министерство на отцепилият се регион. "Най-малко два дрона са прелетели над гарнизона във Воронково, чути са четири експлозии", съобщи министерството и добави, че няма загинали и ранени.

Украйна блокира движението на ключов граничен пункт с Приднестровието

Информацията не може да бъде проверена
, отбелязва ДПА.

Приднестровието граничи с южноукраинската Одеска област. Там са разположени около 1500 руски войници, наблюдаващи как се спазва примирието в региона, както и стари складове за оръжия и боеприпаси.

Израел призова гражданите си да напуснат Приднестровието

През последните седмици регионът на няколко пъти беше разтърсван от нападения. Взривени бяха радиопредавателни кули. Твърди се, че са били обстрелвани сградата на местната разузнавателна служба в Тираспол и обект на руските войски. Приднестровските сепаратисти и Русия обвиняват Украйна за нападенията. Киев отрича и казва, че това е опит за нагнетяване на напрежение в район, който е съвсем близо до Украйна.

Един от руските командири във войната в Украйна неотдавна каза, че една от целите на руската операция в Украйна е създаването на коридор от Източна Украйна до Приднестровието.
БТА