Нито една версия за авиокатастрофата в Синай не е изключена
Нито една версия за авиокатастрофата в Синай не е изключена / снимка: БГНЕС, архив

Следствието по катастрофата в Синайския полуостров на руския самолет А321 не изключва нито един от възможните сценарии и причини за този инцидент. Това заяви ръководителят на следствената комисия Айман ал Мукадам.

Египет не откри доказателства за бомба в руския самолет

По неговите думи в представен в понеделник предварителен доклад се казва, че комисията по техническото разследване до сега не е получила от които и да е било страни доказателства за „съществуването на несанкционирана намеса или терористичен акт".
„Следователно тя продължава работа по техническото разследване, а предварителният доклад не изключва каквито и да е било възможни инциденти или хипотези", подчерта Ал Мукадам.

Първи арести заради взривения руски самолет над Египет

Той също така добави, че ако в хода на разследването следствената комисия получи потвърждение на информацията „за незаконна намеса, тогава целият въпрос ще бъде отправено към съответните компетентни органи".

Самолетът А321 на авиокомпанията „Когалимавия" се разби на Синайския полуостров на 31 октомври по време на полет от египетския курорт Шарм ел Шейх за Санкт Петербург. При инцидента загинаха всички 224 души на борда.

Ислямска държава публикува снимка на бомбата, свалила руския самолет

Отговорност за трагедията пое групировката „Ислямска държава", въпреки че все още не е категорично потвърдено каква е причината за инцидента.