Никола Груевски
Никола Груевски / БГНЕС
Бившият премиер Никола Груевски не е напуснал територията на Република Македония през нито един граничен пункт. „Това заявиха разпитани свидетели, но за да не навредя на досъдебната процедура, не мога да разкрия други подробности“, каза главният прокурор Любомир Йовески.

Никола Груевски ползвал унгарски дипломатически автомобил, за да избяга от Македония

Прокуратурата предприема повече действия, за да предостави доказателства. За международна правна помощ такива бяха поискани от компетентните органи на Република Албания и Република Черна гора. Взети са записи от охранителните камери по пътищата, пътните и гранични пунктове, както и около дома на бившия премиер“, каза Йовески.

Груевски получи политическо убежище в Унгария

Прокуратурата анализира съдържанието на събраните доказателства, като същевременно очаква и доказателства от Албания, добави той.

Нови обвинения бяха повдигнати на Груевски в Македония

„Прокуратурата не преценява дали са налице пропуски в отделни институции, а дали има наказателно-правни действия от някои лица за осъществяване на бягството. Компетентните институции, в рамките на своята вътрешна организация, трябва да определят дали и каква отговорност е имало в тяхното ниво на дейност и компетентност“, посочва още главният държавен обвинител.
БГНЕС