Войната срещу Хамас в Ивицата Газа ще продължи, "докато не постигнем всичките ѝ цели", заяви израелският министър-председател Бенямин Нетаняху.

Премиерът подчерта, че целите включват "ликвидирането на ислямисткото движение" и "освобождаване на всички израелски заложници".

След края на примирието: Газа съобщава за стотици нови жертви на израелските атаки

На първата си пресконференция след изтичането седемдневната пауза в сраженията с Хамас Нетаняху подчерта: "През дните на примирие нашите войници се подготвяха за пълна победа срещу Хамас".

По-рано стана ясно, че израелският преговорен екип в Катар е бил изтеглен, тъй като преговорите за удължаване на примирието между Израел и Хамас са стигнали до "задънена улица".

"Поради задънената улица в преговорите и след инструкциите на министър-председателя Бенямин Нетаняху ръководителят на Мосад Давид Барнеа нареди на преговорния екип в Доха да се върне у дома", се казва в изявление на кабинета на Нетаняху, съобщи "Times of Israel".

"Терористичната групировка Хамас не изпълни задълженията си по споразумението, които включваха освобождаването на всички жени и деца, които бяха в списъка", се казва в изявлението.

След едноседмично прекратяване на огъня: Израел поднови бойните действия в Газа

"Ръководителят на Мосад благодари на ръководителя на ЦРУ, на министъра на разузнаването на Египет, на министър-председателя на Катар за партньорството и огромните усилия за посредничество, които доведоха до освобождаването на 84 жени и деца от Газа, в допълнение към 24 чуждестранни граждани", се допълва в него.
БГНЕС