Бенямин Нетаняху
Бенямин Нетаняху / БГНЕС
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху определи споразумението за прекратяване на огъня с палестинската ислямистка организация "Хамас" за размяната на цивилни от двете страни като "правилно решение", предаде ДПА.

Израел отлага спирането на огъня и порази 300 цели в Газа

Войната ще продължи дори след изпълнението на споразумението за размяната на израелски заложници и на палестински затворници, подчерта Нетаняху на пресконференция в Тел Авив. Сраженията ще продължат, докато Израел не постигне всичките си цели, добави той.

Израелската армия показа тунел под болница в Газа (ВИДЕО)

До 100 израелски заложници могат да бъдат разменени за до 300 палестински затворници, според споразумението. Нетаняху нарече връщането на отвлечените от "Хамас" граждани етичен дълг и заяви, че ще бъде използвана всяка възможност за окончателното освобождаване на всички заложници.

Бебе, деца, тийнейджъри: Кои са част от 240-те заложници в ръцете на „Хамас“

На 7 октомври "Хамас" нахлу на израелска територия и уби 1200 души. Тогава бойците на палестинското движение отвлякоха 240 души от Израел в ивицата Газа. Израел отвърна на тази атака с пълна обсада на ивицата Газа, с въздушен и артилерийски обстрел и със сухопътна операция. Ръководеното от "Хамас" министерство на здравеопазването в ивицата Газа съобщи, че най-малко 14 000 души са загинали при израелските удари в палестинския анклав.
Симеон Томов/БТА